Friday, September 16, 2011

BINI-BINIKU GANGSTER LA PULOP..

Gangster lagi...!!!Tahun ni tahun Gangster agaknya apa..haha..tadi aku tengok sebalik tabir cerita ini dekat Astro Prima..Nampak macam ni kelakar la juga.. aku asa pecah panggung juga la cerita ini kot..apapun jom tengok baru tahu kan..hoho

Sunday, August 21, 2011

Thanks kawan-kawan

Mohd Faizul a.k.a. Adik Hitam..thanks sebab bagi pinjam kereta dan jadi kuli aku angkat barang-barang derr..




Ahmad Sufian a.k.a. Piang.. Thanks jadi 'SUPIR' aku tadi..kah3..muka ketat jew sebab lapor..entah posa ke edok nie...hahaha


Benda Baru


Salam geng-geng...Ni la benda baru yang aku dapat Nokia X7-00..Aku pergi bershopping raya tadi..kalau orang lain sibuk cari baju raya,kuih raya ataupun kasut raya baru, tapi aku dengan riak dan takbur menghabiskan duit untuk beli handphone baru..dah la mahal tapi sebab suka aku beli juga la..haha..

Memang dah lama aku idamkan nak beli handphone baru..sebab handphone lama aku macam bengong sikit pas aku accident dulu...apapun aku masih belum pandai guna nokia X7 ni...Orang kata slow-slow kayuh..macam tu la aku sekarang tengah slow-slow mengenali Nokia X7 ni..Thanks pada Ahmad Sufian dan Mohd Faizul yang rajin menemani aku pergi bershopping tadi...ok la aku hendak bersahur ni..selamat berposa dan selamat hari raya...

P/S: Aku bukan riak ada handphone canggih camni..cuma ini adalah rezeki aku dari Allah SWT..Wasalam



Friday, August 19, 2011

Aku Baru Belajar

Ni bukan cerita cinta ataupun cerita hantu...Ini cerita aku dan blog..Eh macam aku nak mulakan cerita ni..Ermmm aku sebenarnya tak pandai dalam blog ni..aku dah ada blog dah dekat setahun tapi tak tahu nak tulis apa kat blog ni..macam tak de idea nak tulis laa..

Aku tengok blog-blog orang lain smart je..tapi macam mana aku nak dapat blog camtu..Adoiyai tiba-tiba timbul perasaan jealous pulak aku tengok blog orang lain ni...hehe..kalau la blog aku camtu kan seronok...

Ini je la yang aku nak cerita...aku harap satu hari nanti blog aku ni boleh jadi blog yang menarik dan cantik...hahaha

Pesanan:Saya budak baru belajar..kalau salah tolong tegur dan ajarkan ye..??hehe



Thursday, August 18, 2011

Tengok Sape Hebat

Tarikh: 20 Ogos 2011

Masa main: 7.45 Malam waktu Malaysia..

Apa lagi peminat Arsenal dan Liverpool jom p tengok ...hahaha

Wednesday, August 17, 2011

Gadis Idaman Kalbu...


Mak aiii...tetibe ada orang cabar aku suruh cerita perempuan yang macam mana aku nak..berat juga aku nk story mory ni maklum la aku lelaki keras tak akan nak bercerita benda macam ini kan..???tapi tak pe la..aku terima cabaran ini supaya orang yang cabar aku tu gembira dengan cerita aku ni..kah3...Ada lima ciri perempuan yang aku nak cari...tengok je ye di bawah..haha


1-Aku nak seorang perempuan yang ikhlas hatinya. Iye sume orang nakkan perempuan camtu..tp zaman sekarang ade ke lagi..??perempuan sekarang rata-rata mata besi n mata duitan..memang susah aku nak cari tapi xpe..ak masih percaya perempuan yang ikhlas hati ni masih wujud lagi..aku akan cari sampai dapat...hihihi

2-Orang lelaki xsuka di kongkong..Aku pon macam tu juga..aku xsuka bermesej tiap-tiap masa dan melaporkan aku ada di mana sahaja..aku rasa rimas kalau perempuan macam tu jadi GF aku..aku nak sorang perempuan yang x kongkong aku...aku akan gembira bersama dia selalu..

3-Perempuan Cantik...aku nak perempuan cantik bukan sahaja rupa,berakhlak elok, pandai jaga diri sendiri n kuat agama kalau boleh la..hehee..kalau setakat cantik rupa tapi yang len macam tahi jew xguna aku bersama dengan perempuan camtu..merugikan jew!!!

4-"Malam nie nak makan apa bang/abi/honey/baby"..aku sukakan perempuan yang pandai masak..ye la kalau perempuan pandai memasak ini jadi GF aku confirm masa aku kahwin dengan perempuan tu aku sihat selalu..maklum la xmakan luar..makan dekat rumah jew..confirm aku dan anak-anak aku katang selalu kalau ada bini pndi memasak ini..hahaha

5-Last sekali aku nak perempuan yang mempunyai pemikiran macam aku..maksud aku perempuan yang xmudah tacing..ambil berat pasal orang lain..hormat orang tua dan perempuan tu xberlagak..aku seorang yg gila-gila tapi mementingkan orang lain dan merhormati orang tua..

Itu je la ciri-ciri perempuan yang aku nak...aku harap one day aku berjumpa dengan perempuan macam tu...lalalala..

Tuesday, August 16, 2011

Arsenal Vs Udinese

Arsenal...???Apa dah jadi dengan Arsenal..Permainan Arsenal sungguh mengecewakan sama sekali..Terus terang aku cakap Arsenal tiada peluang masuk Champions League..Walaupun pun menang 1-0 tadi..tapi dari segi permainan hancur..Chamakh, Rosicky dan Gervinho men macam haram jew..mujur gol Walcott bagi kelebihan kat arsenal..Minggu depan men dekat Udinese pulak.. Harap-harap menang la..ARSENE WENGER beli la seorang pemain tengah yang bagus untuk Arsenal..kalau tak season ni Arsenal hancur lebur...puiii tol...

Final Destination Kembali...!!!




Final Destination 5 telah ditayangkan 4 ogos lalu dekat Canada..tapi aku dah download cerita ini..syok juga la tengok..so kowrang pe lagi jom layan cerita ini..hahaa

Tuesday, August 2, 2011

Selamat..!!

Selamat Berpuasa...

Selamat Bersahur.....


Selamat Memandu...


Selamat Berkerja..

Selamat Berbuka Puasa...

Selamat Berterawih...

Selamat Tidur...

Selamat Malam...

Selamat Semua Masyrakat..
.

Wednesday, February 16, 2011

Go The Gunners...

Ni nama mamat ni Irwansyah.. Dia ni pyokong Barcelona.. Aku saja nak tunjuk muka dia sebab tahun lepas dia kutuk aku teruk beb.. Malu setahun.. Ni la masa ARSENAL nak tebus balik malu setahun...
Aku sebenarnya pon xtahu nk tlis apa.. Sebab xsabor nk tgk Arsenal men jap
agy........
Apapun sape bminat nak buat dia pakwe ambil la ye..
Yang duk usha blog aku nie, jd la Followers aku ye...
Semekom.........................................................................

Sunday, February 13, 2011

Barca oh Barca....

Arsenal hari rabu ini akan melawan Barcelona dalam Liga Juara-Juara Eropah...aku xtahu nak cakap pe la tapi aku harap ARSENAL boleh la kalahkan Barcelona.. Tahun lepas Barcelona menang dengan agregat 6-3.. Power la Barca tahun lepas.. Tapi tahun ni ARSENAL lebih kuat dari segi semangat, dari segi permainan dan Arsenal de player baru yang bagus dari tahun lepas.. Dapat Marouane Chamakh, dapat Sebastian Squillaci dan dapat Laurent Koscielny dah membantu Arsenal jadi power tahun ni.. Lagipun, Midfield arsenal memang power.. sebab de Fabregas, Samir Nasri dan ada pemain muda yang berbakat Jack Wilshere... apapun Good Luck Arsenal..!!!

Saturday, February 12, 2011

ARSENAL MENANG LAGI...!!!

Tadi aku baru tengok pasukan favourite aku iaitu Arsenal menang dengan Wolverhamton Wanderers 2-0.. apa yang aku bangga dengan arsenal ni sebab players mereka power control ball. Lagipun, pasukan Arsenal sebuah pasukan yang mementingkan kerjasama untuk menjaringkan gol..bukan senang tadi dia orang nak buat gol..Fabregas dan Walcott merupakan assisted yang bantu RVP buat gol tadi..


Robin Van Persie buat 2 gol..Caya la bro..hoho

Friday, February 11, 2011

Masa zaman aku praktikal lu kt RTM Pahang

video

Ini kalau kowrang nak tahu masa aku praktikal dulu aku dapat 1 job yang dipanggil Special Report or SR. Puas aku nak buat pasal Pelukis Jalanan ni, aku kena interview orang ramai, pergi cari orang nak ak interview la.. Last2 aku dapat gak la wat cte nie,..so kowrg layan je la tgk video ni k??komen2 la ye..huhuhu

Friday, January 21, 2011

Tarikh 11 Disember 2010

Apa yang ada dengan tanggal 11/12/2010... Tarikh ini adalah tarikh yang telah merubah hidupku dari seorang yang sempurna menjadi sesuatu yang tidak pernah aku inginkan dalam hidup ini.. Dulu bagi ku aku ingin mencapai impian dalam hidup ini.. tapi impian aku belum lagi terlaksana setelah peristiwa ini berlaku...
Pada petang itu aku dan rakan aku dalam perjalanan untuk pergi mencari perkerjaan..Tetapi sebelum sampai ke destinasi yang di inginkan aku dan rakan ku kemalangan. Kawan aku meninggal dan aku kehilangan kaki kanan aku.. tapi setelah aku fahami ini adalah takdir dan aku mampu menerima dengan sabar dugaan dari Allah SWT.. Dan mengajar aku bahawa kita hidup adalah pinjaman dari Allah SWT.. apapun aku mendoakan roh kawan aku di tempatkan di golongan orang-orang yang beriman..Amin